Preloader

Blanes en el seu logotip

Blanes en el seu logotip

És sabut que qualsevol logotip interpel·la els nostres sentits creant certes expectatives que acabaran generant una identificació conceptual amb el qual representen. A Blanes ens sentim orgullosos d’haver adquirit una identitat visual que parla de la nostra essència turística, dinàmica, fresca i vital.

Durant molts anys, Blanes havia optat per una representació gràfica orientada a fer rellevant el seu Concurs Internacional de Focs d’Artifici, un gran reclam per la ciutat. Així, en el logotip anterior es podia llegir el nom de la ciutat amb una tipografia negra i seriosa, al damunt de la qual, s’hi afegia el dibuix d’un foc d’artifici multicolor en el moment del seu esclat. Aquest logotip inspirava sentiment d’orgull blanenc en la força del nom de la ciutat i en el valor del Concurs pel seu element de gran atracció forana. Era agradable per un ciutadà blanenc sentir la identificació amb una representació visual que es vinculava amb una gran personalitat i que deixava en el record l’impacte i bellesa del foc d’artifici, els jardins, el mar i les persones. Però el cert és que l’atractiu de Blanes s’ha anat diversificant i creixent any rere any, acompanyant un destí turístic que l’ha situat com a porta d’entrada: la Costa Brava.

Així, tot i que el Concurs de Focs d’Artifici segueix sent un reclam molt destacat, calia mostrar d’un sol cop d’ull, altres atractius de la ciutat que representessin els principals atributs de la Costa Brava.

logo blanes

Com els seus mateixos creadors destacaven, el logotip que avui representa la ciutat de Blanes és una imatge fresca i moderna plena de la vitalitat i la força de la Costa Brava. Les lletres estan arrodonides amb la idea de generar sensació de moviment i de mimetitzar-se amb les onades del mar Mediterrani. El color blau de les lletres ajuda a intensificar la frescor i la identificació amb l’element marítim. A més, les paraules “Benvinguts a la Costa Brava” que trobem just a sota del nom de la ciutat, situen Blanes com a destí turístic de primer ordre, oferint la proximitat i calidesa de la seva gent en l’expressió de benvinguda. A més, destaquen la referència d’entrada a la Costa Brava que identifica la ciutat de Blanes. El logotip emmarca els valors de dinamisme, vitalitat i hospitalitat que la ciutat vol transmetre als seus visitants.

Blanes ha trobat en el seu logotip, la representació de la seva marca, una ciutat viva que emet bones vibracions, que genera inspiració en la bellesa dels seus espais i que crea una sensació de qualitat com a primer destí turístic de la Costa Brava.

Related Posts

X