Preloader

UITSTAPPEN CULTUREEL BLANES

ERFGOED EN HISTORISCHE RAADSELS

Laat je verrassen door de raadsels die zich verschuilen achter de meer dan duizendjarige geschiedenis van Blanes en profiteer van de vakantie om een cultureel erfgoed te ontdekken dat je meeneemt op een reis door verschillende tijdperken.

CULTUREEL BLANES

1 DAG

Sta vroeg op en koop verse producten op de groente- en fruitmarkt en ontdek het erfgoed van de Burggraven van Cabrera, alleen of met een geleid bezoek. Ga na de middag naar de haven om het lossen van de vis bij te wonen en eindig de dag in de winkelwijk van de stad met een bezoek aan enkele tentoonstellingsruimtes.

CULTUREEL BLANES

2 DAGEN

Een origineel cultureel weekend zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met de route van schrijver Roberto Bolaño of een literaire wandeling door Blanes. Na de middag doe je dan een wandeling door het historische centrum van de stad waar je elegante negentiende-eeuwse huizen en verschillende overblijfselen van Catalaanse Gotiek kunt vinden, die je ook kunt ontdekken via het spel “Een handvol Blanes”, en beëindig je dag met een culinaire ervaring in de gastronomische aula Costa Brava Sud.

De volgende dag staat er een geleid bezoek aan de botanische tuin Marimurtra op het programma. We maken van de gelegenheid gebruik om verschillende bevoorrechte uitzichtpunten aan de kust te bezoeken zoals de rots Sa Palomera, symbool van de stad en verplichte stop voor elke bezoeker. Geniet van lokale gastronomische producten in een van onze restaurants, en beëindig de dag met de route van de kapellen van Blanes.

CULTUREEL BLANES

1 WEEK

Blanes is een stad die heel het jaar door actief is, met een groot cultureel, ludiek een gastronomisch aanbod voor elk publiek. Het is mediterrane cultuur in zuivere vorm en we stellen je deze combinatie van activiteiten voor om ze op je eigen ritme te ontdekken.

DIA 1

Feu una visita guiada al Jardí Botànic Marimurtra i visiteu dos punts clau i miradors excepcionals de la Costa Brava: el castell de Sant Joan i la roca de Sa Palomera. Havent dinat passegeu fins a la desembocadura de La Tordera, preneu un bany a la platja i arribeu fins al port, on veureu l’arribada de les barques i la venda del peix.

DIA 2

Descobriu els comerços centenaris del centre històric i agafeu un vaixell fins a Lloret de Mar per conèixer el seu art modernista i Tossa de Mar, amb la vila vella. A la tarda visiteu alguna exposició a les diferents sales de Blanes.

DIA 3

Descobriu la Blanes Florida, amb la visita al jardí tropical Pinya de Rosa i a la tarda feu el joc de pistes “Un grapat de Blanes”, resolent enigmes i descobrint la història i la cultura de la ciutat.

DIA 4

Dia per conèixer els productes de proximitat al mercat de fruites i verdures i el peix fresc a Es Portal. Refresqueu-vos en alguna caleta i regaleu-vos una tarda de plaers gastronòmics amb les carboneres de Ca l’Orench, les gambes de Blanes, el cava i les cerveses artesanals. Aprofiteu també l’oferta de teatre i festes populars de la vila.

DIA 5

Jornada per conèixer l’oferta cultural de Girona, l’Empordà, La Garrotxa o Barcelona, que durant tot l’any ofereixen diferents possibilitats de rutes i visites guiades. Consulteu-nos a les oficines de turisme de Blanes.

DIA 6

Comenceu amb una experiència culinària a l’Aula Gastronòmica Costa Brava Sud. Dineu al port i a la tarda seguiu alguna de les rutes culturals temàtiques de Blanes, com la ruta Bolaño, la literària, la del llegat dels indians o els Vescomtes de Cabrera.

DIA 7

Jornada a La Selva per visitar el conjunt arquitectònic d’Hostalric, el castell de Montsoriu, la vila termal de Caldes de Malavella o la vila ceramista de Breda. De tornada a Blanes acabeu la jornada passejant pel centre comercial de la vila o fent la ruta de les ermites.

X