Preloader

ESCAPADES BLANES CULTURAL

PATRIMONI I ENIGMES HISTÒRICS

Deixeu-vos sorprendre pels enigmes que s’amaguen darrere els més de 1.000 anys d’història de la vila de Blanes, i aprofiteu les vacances per descobrir un patrimoni cultural que us transportarà per diferents èpoques.

BLANES CULTURAL

1 DIA

Passegeu i compreu productes frescos al mercat de fruites i verdures de bon matí, i conegueu el llegat dels Vescomtes de Cabrera, al vostre aire o amb una visita guiada. A la tarda arribeu-vos fins el port on veureu la descàrrega del peix, i acabeu la jornada passejant pel centre comercial de la vila i visitant alguna de les sales d’exposicions.

BLANES CULTURAL

2 DIES

Un original cap de setmana cultural pot començar amb la ruta de l’escriptor Roberto Bolaño o l’itinerari literari per Blanes. Passeu la tarda al centre històric de la vila, on s’hi concentren elegants cases vuitcentistes i diversos vestigis del gòtic català que podeu anar descobrint amb el joc “Un grapat de Blanes”, i acabeu el dia amb una experiència culinària a l’Aula Gastronòmica Costa Brava Sud.

L’endemà feu una visita guiada al Jardí Botànic Marimurtra i gaudiu del litoral blanenc recorrent els diferents miradors, situats a llocs privilegiats com la roca de Sa Palomera, símbol de la vila i lloc d’aturada obligada. Per dinar aprofiteu gaudir dels productes blanencs en algun dels restaurants de la vila i acabeu la jornada amb la ruta de les ermites de Blanes.

BLANES CULTURAL

1 SETMANA

Blanes és una ciutat activa tot l’any, amb una gran oferta cultural, lúdica i gastronòmica per a tot tipus de públic. És cultura mediterrània en estat pur i us proposem aquesta combinació d’activitats per a descobrir-la al vostre aire.

DIA 1

Feu una visita guiada al Jardí Botànic Marimurtra i visiteu dos punts clau i miradors excepcionals de la Costa Brava: el castell de Sant Joan i la roca de Sa Palomera. Havent dinat passegeu fins a la desembocadura de La Tordera, preneu un bany a la platja i arribeu fins al port, on veureu l’arribada de les barques i la venda del peix.

DIA 2

Descobriu els comerços centenaris del centre històric i agafeu un vaixell fins a Lloret de Mar per conèixer el seu art modernista i Tossa de Mar, amb la vila vella. A la tarda visiteu alguna exposició a les diferents sales de Blanes.

DIA 3

Descobriu la Blanes Florida, amb la visita al jardí tropical Pinya de Rosa i a la tarda feu el joc de pistes “Un grapat de Blanes”, resolent enigmes i descobrint la història i la cultura de la ciutat.

DIA 4

Dia per conèixer els productes de proximitat al mercat de fruites i verdures i el peix fresc a Es Portal. Refresqueu-vos en alguna caleta i regaleu-vos una tarda de plaers gastronòmics amb les gambes de Blanes, el cava i les cerveses artesanals. Aprofiteu també l’oferta de teatre i festes populars de la vila.

DIA 5

Jornada per conèixer l’oferta cultural de Girona, l’Empordà, La Garrotxa o Barcelona, que durant tot l’any ofereixen diferents possibilitats de rutes i visites guiades. Consulteu-nos a les oficines de turisme de Blanes.

DIA 6

Comenceu amb una experiència culinària a l’Aula Gastronòmica Costa Brava Sud. Dineu al port i a la tarda seguiu alguna de les rutes culturals temàtiques de Blanes, com la ruta Bolaño, la literària, la del llegat dels indians o els Vescomtes de Cabrera.

DIA 7

Jornada a La Selva per visitar el conjunt arquitectònic d’Hostalric, el castell de Montsoriu, la vila termal de Caldes de Malavella o la vila ceramista de Breda. De tornada a Blanes acabeu la jornada passejant pel centre comercial de la vila o fent la ruta de les ermites.

X