Preloader

Menja’t
Blanes

L’atractiu de Blanes entra pels ulls… i també per la boca. Verdures i fruites, peix i marisc, dolços d’autor, vins i caves, cerveses artesanes… Blanes és un mercat obert tot l’any, proveït per la infatigable tasca dels pescadors i els pagesos de la Tordera. Donem als productes locals el valor de la proximitat i la seva gran qualitat amb jornades temàtiques que ressalten la infinita oferta culinària de la ciutat.

GASTRONOMIA DE PROXIMITAT

La vida passa pels mercats. La remor dels mercats és un atractiu més de la nostra vila. Barrejar-se entre les parades, la seva gent, els crits d’ofertes i les olors dels productes frescos, triar i remenar… tot això és viure Blanes com el que més.

LA VIDA PASSA PELS MERCATS

Mercat de
Fruites i Verdures

El del passeig de Dintre és el més concorregut de la vila, per la seva cèntrica situació i per les seves dimensions, i s’ha convertit en un atractiu d’obligada visita per a visitants i estiuejants. Compta amb una trentena de parades en què es comercialitzen bàsicament fruita i verdura conreada a les rodalies, així com també flors naturals, fruits secs i d’altres productes d’alimentació.

Horaris del mercat de fruites i verdures:

Tot l’any
De dilluns a dissabtes: de 8:00 à 14:00 hores

PER SABER-NE MÉS

BLANES, COM A VILA MARINERA i amb una activitat pesquera molt important ha recollit al llarg de la seva història una rica diversitat gastronòmica, però sense que arribés a arrelar mai un plat típic.

Molta d’aquesta gastronomia ha arribat, tradicionalment, a través dels menjars que es feien els pescadors quan anaven a pescar amb les barques d’arrossegament o les de teranyina, amb fogonets de carbó, reunits a la popa del vaixell.

Els plats que menjaven habitualment eren la sèpia amb patates o inclús uns macarrons, banyats sempre amb l’all-i-oli negat de morter, que no els hi faltava mai. Els diferents plats que ens han arribat a taula, com poden ser l’arrossejat de fideus, el cimitomba o guisats a l’all cremat, han anat evolucionant al llarg dels anys a través dels nostres pescadors, els nostres cuiners i les nostres cases com ja deia, ara fa més de 100 anys, en Ferran Agulló, que teníem gastronomia pròpia.

Un dels plats que ha arrelat a la nostra cuina és el del Suquet de Peix, on cadascú l’elabora de manera diferent, però on hi hauria d’haver sempre una bona picada, ja sigui fregida o freda i on en la variació del peix fa que aquest guisat surti diferent a cada casa. Els pescadors, amb una bona picada elaboraven aquest plat juntament amb el peix que pescaven del dia.

PORTAL DEL PEIX

(ES PORTAL)

Peix i marisc fresc, acabat d’arribar de les barques dels nostres pescadors. Quin privilegi! Blanes compta amb una flota pesquera de vaixells que surten diàriament de dilluns a divendres a feinejar a la mar. Les captures es venen cada tarda, a l’engròs, a la subhasta del port de Blanes i després ja podeu posar els cinc sentits per gaudir del peix fresc a alguns restaurants del municipi i adquirir-lo a les millors peixateries. Antigament, les peixateries estaven en ple centre on ocupaven els arcs d’Es Portal, a la plaça Verge Maria, fins que a finals dels anys seixanta es van construir les peixateries municipals. Avui les 3 parades ocupen les noves dependències, a la plaça del Dies Feiners, amb la garantia d’oferir el millor producte obtingut per la flota local.

Horari

De dilluns a divendres: de 8:00 a 13:00 i de 17:00 a 19:30 hores.
PER SABER-NE MÉS

Productes genuïns

Blanes compta amb una àmplia oferta de productes propis marcats per la singularitat i la qualitat. De llarga tradició familiar alguns d’ells són segells identitaris de la ciutat.
Si voleu tastar Blanes, durant la vostra estada heu de provar la cervesa Marina, de producció local, els caves Laviret i Ses Vernes, o el vi escumós de Coral Marine Sea Drink macerat sota l’aigua del mar. També la mel i melmelada del Marimurtra i la mongeta del ganxet amb denominació d’origen.

Uvas

Establiments i empreses

Entreu aquí per conèixer de prop les empreses especialitzades del nostre municipi que posen al vostre abast la professionalitat en productes gastronòmics de qualitat. Podeu concertar una visita i veure en primera persona els seus processos de producció.

VEURE ESTABLIMENTS I EMPRESES

Troba el teu restaurant

Dins l’àmplia oferta de restaurants a Blanes trobareu propostes per a tots els paladars, combinant locals amb tradició, modernitat i cuina d’autor. Per la gastronomia local, un dels plats més importants és l’elaborat amb el seu gustós peix fresc, d’entre els quals destaca la prestigiosa “gamba de Blanes”.

La ciutat té diverses zones on compartir taula amb la família o en parella. A la zona del port, al barri pescador de S’Auguer o a primera línia de mar és on es concentren la majoria de restaurants. I no deixeu passar l’oportunitat de seure en alguna de les terrasses del passeig, i assaborir la brisa de mar amb la millor companyia.

VEURE RESTAURANTS

Gluten free

Gluten free

Conscients de les necessitats específiques que hi ha en el camp de l’alimentació, a Blanes ens estem adaptant per oferir una gran varietat gastronòmica a tothom, i per això hem començat a treballar perquè pugueu gaudir de Blanes com a destinació “Gluten free”. Volem que malgrat la celiaquia, les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries tasteu el bo i millor que tenim a Blanes, i per això hem iniciat un programa de sensibilització entre els establiments gastronòmics i de restauració per implementar la normativa de seguretat alimentària, ajudant-los a formar específicament els seus professionals i a fer-los els tràmits per acreditar-se com a establiments “Gluten free”, en col·laboració amb l’Associació de Celíacs de Catalunya.

PER SABER-NE MÉS

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

de-compres

De compres

blanes-cultural

Escapades “Blanes cultural”

ESCAPADES

Activa’t amb Blanes

X