Preloader

octubre, 2019

01oct7:15 am31(oct 31)11:00 pm

Jornades Gastronòmiques del “Suquet de Peix” de Blanes

Descripció

Blanes, com a vila marinera i amb una activitat pesquera molt important ha recollit al llarg de la seva història una rica diversitat gastronòmica, però sense que arribés a arrelar mai un plat típic.
Molta d’aquesta gastronomia ha arribat, tradicionalment, a través dels menjars que es feien els pescadors quan anaven a pescar amb les barques d’arrossegament o les de teranyina, amb fogonets de carbó, reunits a la popa del vaixell.

Els plats que menjaven habitualment eren la sèpia amb patates o inclús uns macarrons, banyats sempre amb l’all-i-oli negat de morter, que no els hi faltava mai. Els diferents plats que ens han arribat a taula, com poden ser l’arrossejat de fideus, el cimitomba o guisats a l’all cremat, han anat evolucionant al llarg dels anys a través dels nostres pescadors, els nostres cuiners i les nostres cases com ja deia, ara fa més de 100 anys, en Ferran Agulló, que teníem gastronomia pròpia.

Un dels plats que ha arrelat a la nostra cuina és el del Suquet de Peix, on cadascú l’elabora de manera diferent, però on hi hauria d’haver sempre una bona picada, ja sigui fregida o freda i on en la variació del peix fa que aquest guisat surti diferent a cada casa.

Els pescadors, amb una bona picada elaboraven aquest plat juntament amb el peix que pescaven del dia.

 

Jornades Suquet de Peix 2019

Jornades Suquet de Peix 2019

Data

1 (Tuesday) 7:15 am - 31 (Thursday) 11:00 pm

X