Preloader

“Descobreix la fascinant Casa Saladrigas”

Passejar pels carrers del centre de Blanes és l’única manera que hi ha per descobrir totes les joies arquitectòniques que el nostre poble amaga. N’hi ha que es veuen a primera vista, com és el cas del Convent, no obstant això, n’hi ha d’altres, que es troben més amagades.

A principis del segle XX, molts empresaris d’èxit de Barcelona van voler construir les seves residències d’estiu a Blanes. Moltes d’elles les trobarem ubicades al passatge de la Mestrança, ja que queda situat just davant del mar.

 

Avui us volem explicar la història de la Casa Saladrigas, sens dubte, una de les cases noucentistes més boniques del nostre poble.

Manel Saladrigas, el propietari d’una important fàbrica tèxtil situada al Poblenou de Barcelona, va encarregar a l’arquitecte Isidre Puig Boada, deixeble d’Antoni Gaudí i director de l’obra de la Sagrada Família de Barcelona a la seva mort, la construcció de la seva residència d’estiueig a Blanes. La casa va ser construïda entre l’any 1926 i l’any 1931.

Aquest fascinant edifici presenta façana a tres carrers i és de planta rectangular, amb tres pisos i golfes. Destaquen els timpans que decoren les entrades principals, les balconades a les dues cantonades amb baranes de ferro forjat molt ben treballades i les cobertes a diferent nivell. Al tercer pis s’obren set finestres amb arc de mig punt. A la cantonada de mar, entre el primer i el segon pis hi ha un rellotge de sol.

Menció a part mereixen les parts inferiors dels balcons, ja que estan decorats amb rengleres d’estrelles de mar, petxines, caragols i elements vegetals que semblen que volen recrear el fons marí.

Aquesta casa va ser adquirida per l’Ajuntament i inaugurada com a Sala d’Exposicions municipal el 13 d’abril de 2003, després d’una magnífica restauració.

X