Preloader

Jornades gastronòmiques a Blanes

Jornades gastronòmiques a Blanes

Blanes és coneguda per ser la porta a la Costa Brava, però també és destacada per la seva gran varietat gastronòmica i la important activitat pesquera.

Els pescadors blanencs ofereixen cada dia productes del mar, frescos i de qualitat.  Gràcies a aquests meravellosos productes, aquesta vil·la marinera ofereix 3 jornades gastronòmiques de primera mà: el suquet de peix, la gamba vermella i el peix blau.

Cada una d’aquestes jornades es durà a terme en dates diferents, on molts dels restaurants del poble disposaran d’un menú especial relacionat amb el producte estrella de la jornada que toqui en aquell moment.

Mes del peix blau

De l’1 al 30 d’abril. Els protagonistes d’aquest mes seran els verats, els sonsos, els sorells… El peix blau alberga un 5% de greix saludable al seu cos. Aquest tipus d’aliment s’aconsella en moltes dietes de 2 a 3 vegades per setmana, ja que és ric en omega 3.

Així que és una molt bona oportunitat per descobrir nous plats. En aquesta jornada, es recomana reserva prèvia, ja que el tipus de peix blau dels menús pot variar segons disponibilitat a la llotja del peix.

mes peix blau blanes

Mes de la Gamba

De l’1 al 31 de maig se celebra el mes de la Gamba, producte pel qual és conegut Blanes. Un bon plat cuinat amb aquest producte de primeríssima qualitat farà que durant aquest mes no puguis anar només una vegada  a gaudir d’aquesta cuina tan especial i tan nostra.

 

Mes del Suquet de Peix

Un cop finalitzat l’estiu, tindrà lloc el mes del suquet de peix, de l’1 al 31 d’octubre. Els pescadors, amb una bona picada, sigui fregida o freda, i amb la variació de peix que cadascú desitgi, fan que aquest guisat surti diferent a cada casa.

Diferents restaurants de Blanes col·laboren amb aquestes jornades i  tindran els menús personalitzats al seu gust i preparats perquè te’n llepis els dits!

suquet plat

Apunta’t aquestes dates a la teva agenda i vine a Blanes a gaudir d’unes jornades gastronòmiques fantàstiques.

X