Preloader

Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

Amb un segle de tradició pirotècnica un dels actes més fascinants i imprescindibles de Blanes és aquest festival de llums, colors i fum que cada juliol porta a les nostres platges a desenes de milers d’espectadors. Els castells de focs es llancen des de Sa Palomera, un marc incomparable per il·luminar el cel i la mirada dels espectadors en unes memorables nits de finals de juliol que també arriben carregades de concerts i ganes de gaudir de les nits a la fresca.

Tothom qui hagi visitat Blanes en els darrers cent anys haurà vist o sentir a parlar d’aquest gran espectacle, del qual ja es troben referències escrites del 1891. Només la Guerra Civil va aparcar la seva celebració entre 1936 i 1944, però des d’aleshores ençà no hi ha hagut més cap estiu sense el cel encès amb foc, colors i fum.
El format actual és d’un balanç aclaparador: entre 120.000 i 150.000 espectadors diaris, fent un total de persones que ronda gairebé el milió durant tota la Festa Major, omplint de gent les platges, passeig i terrasses, amb el cap ben amunt i embaladits completament per l’espectacle pirotècnic.

Però no sempre ha tingut el format de concurs. Aquesta proposta va néixer durant els anys 70, evolucionant fins arribar a ser un atractiu escenari per les millors companyies pirotècniques del món.
Focs és Festa Major, és Santa Anna, és Blanes en estat pur. Aquesta festa no us la podeu perdre de cap de les maneres.

X