Jardí Botànic Marimurtra

Compartir

El jardí botànic de la Costa Brava és un indret privilegiat on gaudir de la riquesa del seu patrimoni botànic, arquitectònic, paisatgístic i humà. Un paradís del món vegetal que gràcies al seu context geogràfic guarda una estreta relació amb la Mar Mediterrània.

Amb més de 4.000 espècies de cinc continents diferents, Marimurtra acull famílies, escoles i visitants d’arreu del món amb l’objectiu de donar a conèixer la botànica, la ciència i els meravellosos paisatges de la Costa Brava, així com la història de Carl Faust, el fundador de Marimurtra.

La diversitat d’espècies i espais a Marimurtra permeten al visitant viatjar pel món gràcies al bosc musical de bambús de l’Orient, les àrides extensions d’Amèrica, racons d’Austràlia o la pèrgola selvàtica entre d’altres.

El Templet de Linné és un dels monuments arquitectònics més singulars del Jardí. Sens dubte, un dels racons més icònics de la Costa Brava, amb una arquitectura romàntica i una exclusiva ubicació a la primera cala de la Costa Brava, Sa Forcanera.

Les escales d’Epicur són les que condueixen al Templet, i a la primavera, són les encarregades de deixar sense alè a tothom que les baixa. Durant només 3 setmanes a l’any, el Drosanthemum floribundum de les escales tenyeix de rosa tot el paisatge, un dels moments més esperats de l’any.

A més, a Marimurtra hi conviu una gran família d’insectes, ocells i plantes. Durant la visita, es pot observar com el Jardí aprofita els recursos naturals per alimentar aquesta gran comunitat, gràcies a les gallines, l’horta ecològica, l’hotel d’insectes o els nius dels ocells. Una manera pràctica de conèixer que en la natura cada element té una funció, i des de Marimurtra, es treballa per intentar no alterar aquesta cadena. Per això cada cop s’empren més mètodes i recursos sostenibles i ecològics.

Marimurtra va ser creat per Carl Faust (1874-1952), un home apassionat per les ciències naturals que va dedicar el seu esforç i patrimoni a la realització del seu somni. L’equip del Jardí treballa per mantenir viva l’obra de Carl Faust, i cada visitant de Marimurtra esta col·laborant amb la seva entrada en la conservació d’aquest espai.

El Jardí Botànic Marimurtra va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya i el 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Passeig Carles Faust, 9

+34 972 33 08 26

De dilluns a dijous: 10:00 - 16:00 h. De divendres a diumenge: 10:00 - 17:00 h.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.