Preloader

Ruta literària Roberto Bolaño

Ruta literària Roberto Bolaño

Ruta literària Roberto Bolaño

La ciutat de Blanes és molt coneguda per ser la porta de l’entrada a la Costa Brava i per les seves magnífiques platges on banyar-se és un gran privilegi. També s’ofereix infinitat de plans esportius, nàutics i de naturalesa, entre altres.

Avui et volem presentar la ruta literària Roberto Bolaño. ¿T’animes a seguir-la amb nosaltres?

Comencem!

Roberto Bolaño va ser un escriptor que va néixer a Santiago de Chile al 1953, i al 1977 va arribar a Barcelona i anys més tard, al contraure matrimoni amb Carolina López, es van instal·lar a la cuitat de Blanes. La seva intenció al arribar a aquest racó espectacular de la Costa Brava era obrir una botiga de bijuteria, però la seva passió per l’escriptura el va portar a redactar nombrosos poemes, assajos i novel·les realitzant diferents referències a la ciutat que el va acollir fins al final dels seus dies.

roberto bolaño

La ruta literària de Roberto Bolaño fixa 17 punts destacats a les seves obres i a la seva vida. L’estació de tren és la primera parada d’aquest viatge cultural. Paradoxalment, va ser com Bolaño va arribar a la nostra ciutat marítima. Seguidament, la seva botiga de bijuteria, situada a xamfrà dels carrers Cristòfol Colon i Lluís Companys. Aquesta botiga va ser un dels llocs més estimats de tot el municipi, per ser el seu primer lloc on es va instal·lar.

La tercera parada és el bar situat a la platja de S’abanell i que el escriptor visitava en els seus primers anys com a ciutat blanenca, La Llar del Productor.

Bolaño era un vertader amant del cinema. Freqüentava el Videoclub Serra, on podia alquilar pel·lícules i gaudir de la seva gran afició.

Després de viure a diferents cases, junt amb la seva dona van viure en un apartament del carrer Aurora i va ser on va néixer el seu primer fill.

La ruta literària Roberto Bolaño compte amb molts punts que visitar i que conèixer. Avui no te les desvelem totes, ja que visitar-los en primera persona serà una gran experiència que no oblidaràs.

Si vols conèixer més informació sobre aquesta ruta, pots consultar el següent enllaç.

 

X