Preloader

Estores de flors pel Corpus

Estores de flors pel Corpus

Estores de flors pel Corpus

La celebració del Corpus a Blanes és una festivitat única, tradicional i esperada per molts veïns de la localitat. Consisteix a decorar i engalanar els carrers del centre històric amb catifes realitzades amb flors amb representacions blanenques com l’escut, els jardins mediterranis, paisatges marítims que defineixen a la perfecció Blanes

Aquesta celebració es realitza anualment el diumenge després del dijous de Corpus. Aquest any coincideix amb el mateix dia de la revetlla de Sant Joan, un dia ideal per gaudir de Blanes tant de dia com de nit.

La tradició de les estores florals pel Corpus es remunta fa molts anys, però des de fa més de 40 va agafar una forta embranzida per fer d’aquest esdeveniment el que és avui: un espectacle visual i aromàtic. Es realitza en els carrers del Barri del Raval més propers a l’església de Santa Maria.

Els veïns d’aquest barri són qui s’encarreguen de preparar les catifes florals amb diferents elements com terra, escorça, fulles i flors, prèviament dissenyades i dibuixades al sòl per artistes de la localitat.

catifes corpus

Com és un acte religiós, al vespre es realitza una processó que surt des de l’església, acompanyada per una banda musical.

Visitar Blanes aquest dia és una oportunitat única per gaudir d’un ambient de col·laboració, germanor i sobretot de gaudir realitzant una tradició tan blanenca, mentre passeges pels carrers del centre de la vila en una data tan especial.

X