Preloader

Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Blanes

Blanes, com a vila marinera i amb una activitat pesquera molt important ha recollit al llarg de la seva història una rica diversitat gastronòmica, però sense que arribés a arrelar mai un plat típic.
Molta d’aquesta gastronomia ha arribat, tradicionalment, a través dels menjars que es feien els pescadors quan anaven a pescar amb les barques d’arrossegament o les de teranyina, amb fogonets de carbó, reunits a la popa del vaixell.

Els plats que menjaven habitualment eren la sèpia amb patates o inclús uns macarrons, banyats sempre amb l’all-i-oli negat de morter, que no els hi faltava mai. Els diferents plats que ens han arribat a taula, com poden ser l’arrossejat de fideus, el cimitomba o guisats a l’all cremat, han anat evolucionant al llarg dels anys a través dels nostres pescadors, els nostres cuiners i les nostres cases com ja deia, ara fa més de 100 anys, en Ferran Agulló, que teníem gastronomia pròpia.

Un dels plats que ha arrelat a la nostra cuina és el del Suquet de Peix, on cadascú l’elabora de manera diferent, però on hi hauria d’haver sempre una bona picada, ja sigui fregida o freda i on en la variació del peix fa que aquest guisat surti diferent a cada casa.

Els pescadors, amb una bona picada elaboraven aquest plat juntament amb el peix que pescaven del dia.

Mes del Suquet de Peix 2019

Jornades Suquet de Peix 2019
Jornades Suquet de Peix 2019

2018

jornades suquet de peix blanes

2017

suquet peix blanes

2016

suquet peix
X