Preloader

Inspirant artistes: l’Itinerari Roberto Bolaño

Blanes i el seu paisatge han estat font d’inspiració d’artistes, poetes i escriptors a qui la ciutat ha donat acollida i de qui hem sabut copsar el seu llegat artístic.

La Costa Brava ha acollit a nombrosos i destacats artistes literaris, ja sigui per haver-hi nascut o per acollida després de descobrir la zona en algun viatge de feina, esporàdic o turístic.

Avui us volem convidar a descobrir Blanes de la mà d’un dels escriptors en llengua espanyola més celebrats dels últims temps, Roberto Bolaño.

L’escriptor i poeta Roberto Bolaño, autor de los “Detectives Salvajes”, va descobrir Blanes per casualitat l’any 1985 i va quedar tan impressionat per la seva bellesa i autenticitat, que va ser aquí, on va formar la seva família i on hi va viure fins el moment de la seva mort l’any 2003.

En el moment de la seva arribada, Bolaño va definir Blanes com “un paradís sense estridències, amb un mar magnífic”, mar on s’hi van escampar les seves cendres.

Roberto Bolaño

Foto Arxiu hereus Roberto Bolaño (ARHRB)

A Blanes estan basades gran part de les seves novel·les, en les que hi trobem nombroses referències a la seva gent i paisatges. Així doncs, la ciutat, li ha volgut retre homenatge amb un itinerari literari que recorre 17 llocs claus de la seva vida, cada un d’aquests espais va acompanyat de textos de l’autor de procedència diversa: entrevistes, articles periodístics, novel·les.. Aquest itinerari et portarà a punts claus com la platja, el port, el passeig de mar, el Castell de Sant Joan, o la Font Gòtica, entre molts altres.

Aquesta, és una manera de descobrir la nostra ciutat des d’una perspectiva diferent i apassionant, ja que ho faràs, des del punt de vista d’aquest excel·lent escriptor d’origen xilè.

A la Biblioteca comarcal, hi trobaràs les guies de la ruta Roberto Bolaño, amb un mapa de Blanes que marca els punts més emblemàtics per els quals va transitar.

Acabem amb una cita de l’autor que defineix perfectament la relació que va tenir amb la nostra ciutat: “Nunca sospeché que un día llegaría a Blanes, y que ya nunca más desearía marcharme”.

Related Posts

X