Preloader

Reviu la natura al Delta de la Tordera

Reviu la natura al Delta de la Tordera

Davant d’unes circumstàncies tan especials com les que estem vivint, la natura ens està mostrant com n’és de beneficiosa la treva humana. En el delta de la Tordera, a Blanes, estem comprovant com reviuen flora i fauna lliurement, amb tot l’esplendor de la primavera, sense l’acció de l’home per evitar-ho.

La zona del Delta de la Tordera ja era considerada com un entorn molt ric pel seu gran desenvolupament natural, i per això, diverses iniciatives vetllaven per protegir-ne l’espai. Amb el temporal Glòria primer, i amb el confinament provocat per la COVID-19 després, hem vist com la natura ha anat recuperant terreny en el Delta de la Tordera. El què cal fer, doncs, és protegir aquesta riquesa mediambiental que, de retruc, és una riquesa humana perquè contribueix al nostre benestar a molts nivells. En aquest sentit, l’Ajuntament de Blanes, d’acord amb la població de Malgrat, ha decidit tancar l’accés a l’espai del Delta de la Tordera, per evitar el deteriorament d’aquest nou aflorament de la natura. Per aconseguir-ho, s’ha fet també una crida a la població per obtenir la seva col·laboració en l’afany de protegir aquest tresor natural. Es pretén amb això, que ningú accedeixi al Delta de la Tordera ni per passejar, ni amb embarcacions, ni per treure el gos.

Per estudiar i documentar tots aquests canvis, un grup de naturalistes i científics han pogut entrar dins l’espai protegit del Delta de la Tordera, fet que els ha permès observar la presència de dofins al mar i de tot un seguit d’aus, moltes de les quals estan protegides i/o en perill d’extinció: corriol camanegra, corriol petit, gavina capblanca, curroc, fumarell, carablanc, xatrac comú i becllarg, gavina corsa, boscarla de canyar, entre d’altres. Val a dir que just ara és l’època de nidificació, per aquest motiu és tan important protegir la vida latent que permetrà el desenvolupament natural d’aquesta pròspera fauna del Delta de la Tordera.

A banda de les diferents espècies autòctones, també van ser vistos a Blanes i sobrevolant el Delta, un grup de corbs marins emplomallats (espècie en declivi originària de Calella), que ha estat confirmat per experts ornitòlegs, com a la concentració més important d’aquesta au a la Mediterrània Occidental.

Així és com reneix la natura al Delta de la Tordera, un petit paradís de la ciutat de Blanes, la fi del camí d’un riu que dona vida a una rica fauna i flora abans d’arribar al seu destí marítim, nodrint-se d’un entorn que cal preservar enfront de qualsevol perill que el pugui amenaçar.

Related Posts

X