Preloader

Moments de desembre a Blanes

Moments de desembre a Blanes

Dies plens de màgia a Blanes!

Si existeix un mes bonic i ple d’emocions, aquest és el mes de desembre. Amb el fred, la gent busca el caliu amb els altres i es desperten sentiments solidaris amb els qui pateixen. Les festes de Nadal són l’emblema d’aquest mes i han esdevingut l’excusa perfecte per organitzar un munt d’activitats que ambienten aquestes dates. A Blanes, les ganes de benvinguda a Nadal i Reis han fet que la població s’hagi bolcat en la presentació d’un mes de desembre molt actiu, amb una especial i afectuosa dedicació als nens.

Desembre també és sinònim de Marató Solidària a Catalunya. Des de fa ja uns quants anys, totes les poblacions catalanes se sumen a la solidaritat de la Marató de Tv3 organitzant diferents activitats que permeten recollir donatius que es destinen a la causa. A Blanes, aquest mes de desembre podreu col·laborar amb la Marató a través de la Gran Quina de l’Associació de Botiguers del dia 1, amb la V Marxa Nocturna Familiar de l’Escola Mossèn Joan Batlle el dia 13, amb la compra de llibres els dies 2, 14 i 15, i amb Tallers i jocs esportius a la platja, organitzats pel Col·legi Santa Maria.

Com dèiem, durant el mes de desembre ens sentim més empàtics amb els qui ens envolten, i a Blanes no deixem de pensar en els més necessitats. Del 16 al 20 de desembre, la Creu Roja convoca la Gran Recollida de Joguines. Aquesta campanya tindrà un punt d’inflexió el dia 17 amb la V Nit de Monòlegs al teatre, on l’actor Quim Masferrer serà el reclam perquè la gent col·labori a través del donatiu de les entrades. A més, el dia 28 de desembre, l’espectacle Per Nadal, fem poble, organitzat pel Grup Miratge al Teatre de Blanes, destina els 7€ de cada entrada a Càritas.

Pastorets a Blanes

Si el què t’agrada és la música, a Blanes tenim una gran varietat d’events musicals per aquest mes de desembre. L’espectacle multidisciplinar Tornem a casa XXL, uneix l’Esbart J. Ruyra, el Cor de Cambra Sota Palau, i la Cobla Flama Farners, per oferir una genuïna representació el dia 14 de desembre dins la Parròquia de Santa Maria. El dia 20 de desembre, en el marc del Sopar de Nadal Jove, se celebrarà el Concurs Tu sí que Blanes per a joves d’entre 14 i 30 anys. I pels amants de l’ambient nadalenc, aquest desembre podran gaudir de les veus blanques de la Coral de Petits del barri de Sa Carbonera el dia 21; del Cor de Cambra Sota Palau, el dia 22 pels carrers del centre; i del Concert de Nadal amb la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria a Plaça Espanya el dia 22. I encara, per donar la benvinguda a l’any nou, el dia 12 de gener se celebrarà el Concert d’Any Nou al Teatre a les 19h organitzat per La Vbella.

Pels més petits, Blanes ofereix un munt de propostes que els faran gaudir i somiar aquest mes de desembre. Tenim l’obra de Pastorets La Gran aventura el dia 8 al teatre, a càrrec del Grup Rialles. El dia 12, s’ofereix un Taller de Fanalets i Contes de Nadal a la Biblioteca. També a la Biblioteca Comarcal de Blanes, els dies 13 i 21 de desembre s’hi podrà gaudir d’una estona lúdica amb el Club de Jocs de Taula de David Quesada. I ambientant-nos ja en plenes festes de Nadal, la canalla podrà participar del Cagatió Popular que s’organitza a la Plaça Espanya el dia 22 i de l’especial Cercavila d’Es Tió el dia 15. Durant tot el mes de desembre, els diferents barris de la ciutat acolliran amb afecte els Patges Reials que vindran a recollir les cartes dels nens de Blanes, perquè els Reis ja arriben el dia 5 de gener al Port de Blanes amb la seva consegüent Cavalcada Reial! El mateix dia a la Plaça dels Dies Feiners, els Reis acabaran de recollir les últimes cartes dels nens de Blanes.

I si la vinguda dels Reis fa somiar als més petits, l’afició al Pessebrisme inclou també els més grans i és un clàssic d’aquestes dates. A Blanes, com cada any, l’entranyable Pessebre del poble serà inaugurat el dia 5 de desembre a la Plaça dels Dies Feiners. Del 17 de desembre al 7 de gener l’Agrupació Pessebrista de Blanes organitzarà l’Exposició de Diorames. Si us fes falta alguna figureta o alguna decoració de Nadal, sempre podeu acudir a la Fira de Sant Tomàs que trobareu entre el carrer Ample, Muralla, Raval i Plaça Espanya des del dia 21 de desembre. I si voleu aprendre com fer un pessebre diferent, no us podeu perdre el Taller de Decoració de Pessebres que se celebrarà a la Biblioteca el dia 23 de desembre.

I això no és tot, el mes de desembre és molt intens a Blanes! No podem deixar d’anomenar el TastA Blanes que tindrà lloc el dia 7 de desembre, la IICursa de Sant Silvestre del dia 31 de desembre, o els estimats Pastorets, sota el nom “Seguim assajant Pastors i Misteris” que es faran en diferents dies a la ciutat.

Comença a enamorar-te de la ciutat de Blanes al mes de desembre! Consulta tota l’agenda de desembre i les visites dels Patges Reials a Blanes aquí.

Related Posts

X